IV. Dani A. G. Matoša i dr. Josipa Andrića u Plavni

plavnaU organizaciji HKUPD-a „Matoš" iz Plavne, u subotu, 28. travnja 2012. godine, bit će održani IV. Dani A. G. Matoša i dr. Josipa Andrića.

Cjelodnevni program počinje otvorenjem Likovne kolonije u „Podunavskom lovištu" u Plavni u 9 sati. Za 11 sati najavljeno je otvorenje manifestacije u predvorju OŠ „Ivo Lola Ribar" u Plavni, gdje će nastupiti dječji folklorni ansambl HKUPD „Matoš", a predavanje na temu „Matoševa umjetnička proza", održat će dr. sc. Sanja Vulić iz Zagreba.

Program posvećen Anti Jakšiću, uz predavanje prof. Marine Balažev na temu „Jakšićeva zavičajna lirika" počinje u 12 sati, nakon čega slijedi ručak za sudionike u vatrogasnom domu u Plavni.

Program se nastavlja u 15,30 predstavljanjem knjige Josipa Andrića „Hrvatstvo i katolička kulturna obnova : članci i studije" priređivača dr. sc. Vladimira Lončarevića. Knjigu će predstaviti prof. Tomislav Žigmanov, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice.

Od 16,30 planiran je kulturno-umjetnički program u kojemu će biti izvedeno pet narodnih popjevaka iz Plavne prema zapisu dr. Josipa Andrića, a nastupit će zbor i tamburaši HKUPD-a „Matoš" iz Plavne. Potom će svoj glazbeni program izvesti članovi HKPD „Matija Gubec" iz Tavankuta.

Sveta misa u župnoj crkvi Sv. Jakova u Plavni počinje u 18 sati, a za 19 sati planirano je otvorenje izložbe umjetničkih radova nastalih na likovnoj koloniji u Vatrogasnom domu u Plavni.

Na koncu će uslijediti zajednička večera i druženje sudionika te zatvaranje manifestacije.
(http://www.zkvh.org.rs)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.