Šaravanja Novo odijelo predstavlja u Zagrebu

prva vNova knjiga Drage Šaravanje „Novo odijelo“ biti će predstavljena u petak, 27. travnja u Zagrebu. Knjigu tiskanu u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Čitluku publici u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu predstaviti će Nevenka Nekić, Marija Peakić-Mikuljan, Andrija Stojić i Drago Šaravanja.

Na predstavljanju knjige u organizaciji Matice hrvatske i Ogranka Matice hrvatske u Čitluku u glazbenom dijelu nastupit će pijanistica Ivona Dugandžić, a početak program u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu najavljen je za 19 sati.
Drago Šaravanja rođen je 17. siječnja 1940. U Lipnu nedaleko od Ljubuškoga. Pučku školu je pohađao u rodnom selu, gimnaziju u Isusuvačkom sjemeništu u Dubrovniku. S devetnaest godina emigrira u Italiju gdje je deset mjeseci proveo u „prihvatnim logorima“ za političke emigrante. Godine 1960. odlazi u Australiju gdje se radeći u civilnom zrakoplovstvu, doškolovao za strojarskog zrakoplovnog inženjera. Studij hrvatskog jezika i književnosti završio je Filozofskom fakultetu Macquarie sveučilišta u Sydneyu. Surađivao je u mnogim hrvatskim publikacijama u dijaspori u kojima je objavljivao i nešto poezije. Zastupljen je u više antologija. Drago Šaravanja vratio se u Hrvatsku nakon skoro 42 godine provedene u tuđini. Napisao je Povijesne monografije Hrvati sa Snježnih planina i The Snowy and Croatierns, Sydney 1999., roman Idemo kući, Zagreb 2003., roman Na drugoj strani vremena, Zagreb 2007., za koji je dobio nagradu Pasionirana baština i Društva hrvatskih književnika na IV. natječaju za neobjavljeno književno djelo. Tiskao je ili pripremio za tisak roman Gelipter i komediju Novo odijelo.
(MH Zagreb i Čitluk)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.