Kranjčevićevac u posjetu ZHRM-u

Makedonija 120427Delegacija Volkshochschule Oberes Freiamt (VHS OF) i Gemeinden Gemeinsam Freiamt (GGF) je od 14. do 21. travnja  bila u gostima svojim dugogodišnjim partnerskim organizacijama u Makedoniji. Priključio im se i Stjepan Drozdek, član GGF-a i predsjednik KUD-a S. S. Kranjčević  iz Züricha http://www.kudsskzh.ch  koji je to putovanje iskoristio i za posjet Zajednici Hrvata u Republici Makedoniji.
Program posjeta Makedoniji delegacije VHS OF i GGF, koji je organiziran kao Kulturreise 2012 nach Mazedonien, bio je više nego bogat, a obuhvaćao je posjet Skopju, Tetovu, Ohridu, Bitoli, antičkom gradu Herakleji i Demir Kapiji.
I pokraj tako bogatog programa, predsjednik KUD-a S. S. Kranjčević je našao vremena i za susret s Hrvatima iz Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji http://www.zhrm.org.mk  U ponedjeljak, 16. travnja. u Skopju su ga dočekali predsjednik Zajednice Ivan Bradić, tajnik Georgij Gavrovski (Gogo) te članica predsjedništva Ljerka Totch-Naumova http://www.croatia.ch/kako/110106.php. U Tetovu se Drozdek iste večeri susreo s predstojnikom ogranka Tetovo Goranom Vidačekom, a 20. travnja u Bitoli s počasnim konzulom RH i predstojnikom tamošnjeg ogranka ZHRM, dr. sc. Brankom Maretićem. Pročitajte više o putu u Makedoniju i pogledajte fotogaleriju na www.croatia.ch

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.