Iz Berlina u Stružec

Bračni par Matijašević se u Stružec, svoje rodno mjesto kod Popovače vratio prošle jeseni  nakon više od 40 godina dugog iseljeničkog života. Marija piše, vodi u selu razne kreativne radionice za djecu i odrasle, pleše u folkloru, slika ……a Alfred radi izvanredne fotografije

 

 

Bračni par Matijašević, u Strušcu, malenom mjestu kod Popovače, nedaleko Siska posjetili smo nakratko i prošle godine. No, tada Marija i Alfred još ne bijahu “sasvim” doma. Ovi povratnici iz Berlina došli su tu tek prošle jeseni,  nakon više od 40 godina dugog iseljeničkog života. Alfred je više od 30 godina radio u Siemensu pa s otpremninom čeka godine potrebne za ostvarenje pune, zarađene i zaslužene mirovine.

Marija i Alfred Matijašević u mjestu Stružec, u kojemu su oboje rođeni, započeše jedno novo razdoblje života. Svakako, nakon toliko godina provedenih u Berlinu nisu više oni isti ljudi koji su krenuli u iseljeništvo. A niti njihovo rodno mjesto i njegovi ljudi, nisu kao nekada. Marija piše, vodi u selu razne kreativne radionice za djecu i odrasle, pleše u folkloru, slika …A Alfred radi izvanredne fotografije. I oboje surađuju s Hrvatskim glasom Berlin.

Pročitajte cjeloviti tekst na http://www.hrvatskiglas-berlin.com

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.