Ištvančićevu dokumentarcu nagrada u Italiji

Film "Draga Gospa Ilačka" osvojio je posebnu nagradu za režiju na 50. International Tourfilm Festivalu održanom u Lecceu. Snimljen na autentičnim mjestima zabilježio je izjave svjedoka, dokumentarnu građu i ambijentalne vrijednosti ovoga hrvatskoga prostora

 

 

Dokumentarni film "Draga Gospa Ilačka" redatelja Branka Ištvančića ocjenom međunarodnog žirija osvojio je posebnu nagradu za režiju na 50. International Tourfilm Festivalu održanom pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Italije Giorgia Napolitana od 20. do 24. lipnja u gradu Lecce u Italiji.
U ovoj prigodi naš film je predstavljen brojnim turističkim novinarima iz Europe i svijeta, uglednim gostima i domaćinima, kao i desecima tisuća građana koji su tri večeri pratili ovu najstariju kulturološko turističku filmsku manifestaciju kroz filmske projekcije na glavnom povijesnom baroknom gradskom trgu grada Lecce.
Nagrada će biti uručena u ceremonijalnom dijelu završne svečanosti na ovogodišnjem jubilarnom 15. izdanju International TourFilm Festival - ITF'CRO, koji se će se održati od 10. do 13. listopada u Solinu pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH, Hrvatske turističke zajednice, Grada Solina, te visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića.
Film "Draga Gospa Ilačka" sažima metafiziku i mistiku sakralnoga i čovjekov ovozemaljski hod u traganju za smislom života. Tema hodočašća Gospi Ilačkoj otkriva povijest srijemskoga prostora, pojavu svete vode po Blaženoj Djevi Mariji i povezuje ovo svetište s Lurdom. Snimljen na autentičnim mjestima zabilježio je izjave svjedoka, dokumentarnu građu i ambijentalne vrijednosti ovoga hrvatskoga prostora. Glazba se zasniva na originalnim tradicijskim instrumentima i melodici.
(IKA)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.