Ljetni dvobroj Žive zajednice

Hrvati iz hrvatskih katoličkih zajednica iz biskupije Rottenburg-Stuttgart hodočastili u marijansko svetište Zwiefalten, o čemu se iscrpnije može pročitati u novom dvobroju. U toj je prigodi misno slavlje predvodio mostarsko-duvanjski biskup mons. Ratko Perić

 

 

Iz tiska je izašao ljetni dvobroj Žive zajednice - za srpanj i kolovoz, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni. Od događaja u općoj Crkvi ističe se onaj o Svjetskom susretu obitelji s papom Benediktom XVI. u Milanu. Tu su i brojne vijesti iz domovinske Crkve. Nedavno su Hrvati iz hrvatskih katoličkih zajednica iz biskupije Rottenburg-Stuttgart hodočastili u marijansko svetište Zwiefalten, o čemu se iscrpnije može pročitati u novom dvobroju. U toj je prigodi misno slavlje predvodio mostarsko-duvanjski biskup mons. Ratko Perić. Tu je i nekoliko važnih tekstova o turizmu, koje je kako se ističe, povlaštena prigoda za tjelesnu i duhovnu obnova, a turizam, kako je istaknuo mons. Ivan Milovan, pruža i mogućnost naviještanja. Hrvatsku katoličku župu Oca Ante Antića u Frankfurtu nedavno je pohodio zagrebački nadbiskup mons. Josip Bozanić i u toj progodi podijelio sakrament potvrde, o čemu se također može iscrpnije pročitati. Dr. Anton Tamarut nastavlja svoj teološki osvrt u rubrici Crkveno ozračje i odnosi ovoga puta pišući o obiteljskim temeljima Crkve. Tu si i brojne vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Ovih je dana objavljen trinaesti po redu zbornik radova s godišnjih pastoralnih skupova hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Zapadne Europe. Riječ je o zborniku radova, o kojem se više može pročitati u novom dvobroju, s pastoralnog skupa koji je prošle godine u rujnu održan u Bad Honnefu kod Bonna o temu Mediji i nova evangelizacija, a u zborniku su objavljeni radovi autora dr. Danijela Labaša, dr. Igora Kanižaja, mons. Ivana Miklenića i dr. Adolfa Polegubića, o čemu se icrpnije može čitati u Živoj zajednici. Tu su i redovne rubrike Dječji kutak i Svijet mladih-Jugendwelt. U prilogu na njemačkom jeziku delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojoj poruci piše o Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke. „Polazimo na zaslužene godišnje odmore i školske praznike. Ne zaboravimo uz odmor za tijelo odmoriti i svoju dušu, u Hrvatskom svetištu Mariji Bistrici, ili bilo kojem drugom Marijanskom svetištu diljem Lijepe naše, jer „svetišta su lječilišta duša“, kako je lijepo običavao govoriti blagopokojni kardinal Franjo Kuharić.
Glavni urednik mjesečnika uvodnik je naslovio „Mega-vijesti i medijsko ignoriranje” istaknuvši: „Mladi katolici u Hrvatskoj svjedoče vjeru u jednu drukčiju Hrvatsku, za razliku od one koju svakodnevno plasiraju domovinski mediji.”

Tekst: Adolf Polegubić

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.