Dužijanca 2012. – Dužijanca malenih

Dužijanca malenih, koja se ove godine održava peti put, bit će održana tijekom dva dana, u subotu i nedjelju, 7. i 8. srpnja 2012. godine.

Za prvi dan predviđeni su izlet i etno radionica na salašu Vlatka Vojnića Purčara u Durđinu. Radionica ima za cilj educirati djecu o našem tradicionalnom običaju - Dužijanci, a djeca će imati priliku od slame praviti razne predmete koje su nekada risari sami izrađivali, kao što su prstenje ili jednostavnije perlice. Za djecu će biti pripremljeno jedno od tradicionalnih jela bunjevačkih Hrvata - tarana, kako bi gosti upoznali i taj segment naše tradicije.
Istoga dana navečer od 20 sati bit će održana folklorna večer i predstavljanje malog bandaša Emila Cvijina i male bandašice Josipe Kujundžić na središnjem gradskom trgu u Subotici. Bit će to večer folklora dječjih skupina iz Hrvatske, Mađarske i iz Vojvodine, a nastupit će i dječje skupine subotičkih kulturnih udruga.
Drugoga dana održat će se sveta misa u 10 sati u subotičkoj katedrali bazilici Sv. Terezije Avilske. Nakon mise, u 11,30 sati, planiran je mimohod sudionika do Gradske kuće, gdje će u Velikoj vijećnici mali bandaš i bandašica predati kruh gradonačelniku.

Opširnije o Dužijanci http://www.zkvh.org.rs

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.