Berlinska promocija fra Joze Župića

O fra Jozinom djelu je na berlinskoj promociji kratko govorio Stjepan Lozančić, predsjednik “Mažuranića” a potom je par pozdravnih riječi gostu iz Münchena izrekla i Mirjana Božić, ministrica-savjetnica u Veleposlanstvu RH u Berlinu. Tekstove iz knjige Pijetao u duši čitala je Marija Šarić, tajnica “Mažuranića”. Ilustracije u knjizi i naslovnici izradio je akdemski slikar Zvonko Kermc

 

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “V.F. Mažuranić”, u prostorima Hrvatske katoličke misije Berlin, održana je promocija knjiga fra Joze Župića “Pijetao u duši” i Svrni svete oči blage”. Fra Jozo Župić je nekadašnji voditelj HKM Berlin a danas svećenik u HKM München. Objavio je deset knjiga od kojih su neke prevedene i na njemački jezik.

O fra Jozinom djelu je na berlinskoj promociji kratko govorio Stjepan Lozančić, predsjednik “Mažuranića” a potom je par pozdravnih riječi gostu iz Münchena izrekla i Mirjana Božić, ministrica-savjetnica u Veleposlanstvu RH u Berlinu. Tekstove iz knjige Pijetao u duši čitala je Marija Šarić, tajnica “Mažuranića”. Ilustracije u knjizi i naslovnici izradio je akdemski slikar Zvonko Kermc.
 
Gost iz Münchena je potom predstavio i svoju najnoviju knjigu “Svrni svete oči blage” u kojoj je u povodu 300. obljetnice obrane Sinja od Turaka prikupio na jednim mjestu pjesme posvećene Gospi Sinjskoj.
Fra Jozo je na kraju zahvalio berlinskim domaćinima na gostoprimstvu, Slobodnoj Dalmaciji koja je njegove tekstove u rubrici Hrvati u svijetu (svojevremeno …jer danas tih stranica više nema) redovito objavljivala te Matici iseljenika čiji časopis Matica otprije nekoliko brojeva, objavljuje redovito i njegove priče. Pročitajte cijeli tekst na http://www.hrvatskiglas-berlin.com

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.