Delegaciju HSK primio ravnatelj Matice

kongres2Novoizabrani ravnatelj HMI-a, mr. sci. Marin Knezović u četvrtak, 6. rujna primio je izaslanstvo HSK u sastavu, Mijo Marić, predsjednik, Stjepan Asić, glavni tajnik i Željka Lešić, ravnateljica Domovinskog sjedišta HSK, te novinarka časopisa Matica.

Predstavnici HSK su prije svega došli ravnatelju čestitati na odgovornoj i važnoj dužnosti za iseljenike, te ga upoznati s radom HSK. Ravnatelj se s predstavnicima Kongresa zadržao u jednosatnom konstruktivnom razgovoru, na kojem je bilo razgovora o budućim projektima HSK i suradnji s Maticom. Matičin ravnatelj je sa zanimanjem slušao o projektima HSK, posebice o Hrvatskim svjetskim igrama, te ponudio suradnju u budućim projektima.
 
-Htjeli smo ponajprije ravnatelju čestitati na imenovanju direktno, te ga upoznati i predstaviti našu udrugu, premda je ravnatelj informiran o našem radu. U razgovoru smo se dotaknuli nekih važnih tema gdje ćemo morati tražiti pomoć. Prije svega razgovarali smo o Hrvatskim svjetskim igrama, te zatražili potporu direktno od ravnatelja i HMI-a, od koje već od osnutka HSK imamo veliku pomoć. Istaknuli smo golemu materijalno-financijsku potporu iseljenika koja je ogroman dio hrvatskog gospodarstva. To želimo znanstveno istražiti, te dati iseljenički stav. Tematizirali smo i dopisno glasovanje, a razgovarali smo i o tome kako iseljeništvo može pomoći u gospodarskom smislu domovini. Imali smo zaista konstruktivan, vrlo pozitivan razgovor s ravnateljem Knezovićem i ostali smo razgovarati i duže no što smo planirali. Napomenuli smo na kraju razgovora kako je HSK otvoren za suradnju sa svim domovinskim i iseljeničkim strukturama te strankama, kako bismo pridonijeli boljitku naše domovine, izjavio je predsjednik HSK Mijo Marić.

Tekst: Željka Lešić; Fotografija: Snježana Radoš

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.