100 godina Hrvatske župe sv. Jeronima u Chicagu

120502 chicagoHrvatska župa sv. Jeronima u Chicagu utemeljena 1912. godine svečanim misnim slavljem, 29. travnja, proslavila je svoj stogodišnji jubilej. Misu je predvodio nadbiskup Chicaga kardinal Francis George, a u koncelebraciji su, uz domaće dušobrižnike fra Jozu Grbešu i fra Ivana Strmečkog, bili i fra Josip Bebić, ravnatelj hrvatske inozemne pastve, te fra Pavo Maslać, kustos.
U jubilarnoj godini Župa priređuje „Hrvatsku večer" na Sox stadionu 24. svibnja. Obnovljeni su mozaici sa znakovima Duha Svetoga na glavnom oltaru.
Također, krajem lipnja organizira se dvotjedno putovanje u Hrvatsku. U isto vrijeme Hrvatska škola Kardinala Stepinca će također biti u Hrvatskoj, a boravak će im biti u znaku koncerata i staza povijesti.
Ovo ljeto bit će predstavljen i film o sto godina župe "Nikada nismo hodili sami", a vjernici su pozvani na predstavljanje arhiva župe pod geslom „Pronađite informaciju o vašima".
U posebnom ozračju bit će proslavljena Velika Gospa. Planiraju se i seminari na temu „Povijest Crkve, povijest naše tradicije i duhovnosti kao njihovi temelji", kao i na jesen hodočašće u Rim i Asiz. Ove godine i Hrvatska škola će proslaviti 90 godina djelovanja. (IKA)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.