Majčin dan u Kelkheimu

majke 120502Slavlje Majčinog dana organizirano je u Hrvatskoj katoličkoj župi Main-Taunus/Hochtaunus u nedjelju, 29. travnja. Svečano misno slavlje u punoj crkvi Sv. Dionizija u Kelkheimu predvodio je delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u suslavlju s domaćim župnikom fra Marinkom Vukmanom.
Misno slavlje uveličao je izvrsnom izvedbom Zbor mladih Gospe od Zdravlja iz Splita pod ravnanjem fra Stipice Grgata i orguljskom pratnjom s. Zorislave Radić.
Slavlje je nastavljeno u popodnevnim satima u Gradskoj dvorani u Kelkehimu zajedničkim objedom. Sve nazočne je pozdravio fra Marinko, čestitajući majkama njihov dan, a prigodnu riječ okupljenima uputio je konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske iz Frankfurta na Majni Damir Sabljak.
U programu je s više duhovnih i narodnih skladbi nastupio Zbor mladih Gospe od Zdravlja iz Splita, a djeca su krasnoslovila recital "Ave Maria", kao i pjesmu "Majci". Baletnu točku izvela je Iva Badrov. Nastupila je i plesna skupina mažoretkinja. Dojmljiv je bio i nastup male i srednje župne folklorne skupine pod vodstvom Klare Banovčić i Mariane Opačak, te odrasle župne folklorne skupine pod vodstvom Julije Bijelić i Tanje Kadoić.
U zabavnom programu nastupila je Klapa mladih Gospe od Zdravlja pod vodstvom fra Stipice Grgata te "Slash-band", "CROunitas" i Anđela Kolar. Organizirana je i bogata tombola, a fra Marinko je svim majkama i ženama za njihov dan darovao krunice iz Svete Zemlje.
Čisti prihod od proslave u iznosu od tri tisuće eura bit će upućen Udruzi roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s posebnim potrebama "Anđeli" iz Splita. Kroz program je uspješno vodila koordinatorica hrvatske nastave iz Hessena Smiljana Veselić –Vučina. (IKA)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.