Berlinska izložba fra Tomislava Brekala

Izložba je otvorena prigodnim pozdravima i govorima Stjepana Lozančića, predsjednika Mažuranića, potom voditelja Misije, fra Edija Sokola te i Zvonka Kermca, akademskog slikara kao i veleposlanika RH u Berlinu Gordana Grlić Radmana

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Vladimir Fran Mažurani,ć koje djeluje u sastavu HKM Berlin, pripremljena je i u dvorani misije 13. travnja svečano otvorena izložba slika fra Tomislava Brekala. Fra Brekalo je, od kolovoza 2017. godine, dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin.
Izložba je, pred lijepim brojem okupljenih i zainteresiranih Hrvata, otvorena prigodnim pozdravima i govorima Stjepana Lozančića, predsjednika Mažuranića, potom voditelja Misije, fra Edija Sokola te i Zvonka Kermca, akademskog slikara kao i veleposlanika RH u Berlinu Gordana Grlić Radmana.
Župnik, fra Edi Sokol je naglasio kako se raduje likovnim aktivnostima fra Tomislava te da nakon ove izložbe s motivima kuća iz Hrvatske treba slijediti i jedna izložba o Bosni i Hercegovini i jedna o Berlinu.

Večer je dodatno uljepšala klapa Berlin izvedbom tradicionalnih napjeva. Izložba je otvorena do 15. travnja.
Fra Tomislav Brekalo je svećenik Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja kojoj je središte u Splitu. Uz pastoralni rad u brojnim župama u Hrvatskoj, objavio je i nekoliko knjige te do sada izlagao na osam samostalnih i sedam skupnih izložaba.
(Hrvatski glas Berlin)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.