Zahvala hrvatskoj manjini u Makedoniji na doprinosu odličnih odnosa dviju država

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić jučer se susrela s predstavnicima Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji i tamošnjim hrvatskim gospodarstvenicima

“Vi ste ona posebna spona koja veže Hrvatsku i Makedoniju”, poručila im je ministrica. “Svojim radom svjedočite našu kulturu, baštinu i jezik i radite na dobrim vezama koje postoje. Svi mi drugi odlazimo i dolazimo, no vi ste trajno tu”, rekla je Pejčinović Burić koja u ponedjeljak i utorak službeno boravi u Makedoniji. “Nadam se da će ovaj posjet služiti da se riješe ta pitanja koja su otvorena”, istaknula je ministrica.

Ohrabrila je sve one koji žive u Makedoniji i imaju gospodarske tvrtke i želju razvijanja odnosa dviju država da se jave Ministarstvu, zahvalila je predstavnicima katoličke crkve koja “pomaže čuvati vrijednosti koje baštinimo i našu kulturu”, te je naglasila da će hrvatsko veleposlanstvo u Skoplju kao kontaktna točka za NATO savez djelovati da Makedonija što prije uđe u taj blok.

Pejčinović Burić u utorak se sastaje s kolegom ministrom vanjskih poslova Nikolom Dimitrovim, s makedonskim predsjednikom Gjorgeom Ivanovim, predsjednikom Sobranja Talatom Xhaferijem i predsjednikom Vlade Zoranom Zaevom.

Izvor: Hina/mt; Foto: fah

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.