Izložba CROAZIA ART ATTACK u Matici

Zagreb, 24. studenoga u 13.00 sati

Izložba pet hrvatskih umjetnika koji žive i stvaraju u Italiji otvara se u Hrvatskoj matici iseljenika 24. studenoga u 13.00 sati u ozračju Foruma hrvatskih manjina. Izložbu CROAZIA ART ATTACK će otvoriti Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

CROAZIA ART ATTACK – svojevrsni je kolaž hrvatskih umjetnika iz Rima, nastao kao rezultat koncepcije o identitetu kao zajedničkoj niti koja povezuje postav izložbe.
Mirjana Sara Sophia umjetničko je ime Mirjane Banić, koja je rođena u Zadru, a živi u Rimu. Inženjerka je elektrotehnike, a diplomirala je na Sveučilištu u Milanu.
Ruža Gagulić rođena je u BiH, a trenutno živi i radi u Rimu, gdje je 1993. godine diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti.
Andro Grdinić rođen je 1984. godine u Zagrebu. Godine 2006. diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Rimu.
Sanja Knez nakon završene Matematičke gimnazije u Zagrebu 1983. godine upisuje Građevinski fakultet u Zagrebu. Od 2009. godine približava se slikarstvu te studira u radionici Bottega profesorice Marije Maddalene Orelli i sudjeluje na raznim grupnim izložbama.
Antun Sbutega rođen je 1949. godine u Kotoru kao potomak autohtone hrvatske obitelji iz Boke kotorske. Diplomirao je na Ekonomskome fakultetu u Beogradu, gdje je postigao magisterij i doktorat. Radio je kao sveučilišni profesor na Pomorskome fakultetu, a 1991. seli se s obitelji iz Crne Gore u Rim, gdje trenutno živi.
Izložba je ove godine bila postavljana u Rimu 11. veljače, Zadru 3. kolovoza i Moliseu 14. listopada.
Projekt „Croazia Art Attack” ©Mosaico Italo Croato Roma-Zrinka Bačić

KATALOG možete pogledati ovdje: dantealighierizara.hr

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.