Dvije proslave Majčina dana u Sydneyju

Slavilo se u dvorani Hrvatskog katoličkog centra u Blacktownu u organizaciji Hrvatske folklorne grupe "Domovina"i u društvenim prostorijama AHKD "Braća Radić". Specijalni gost radićevaca bila je HFG "Mladi Frankopani" iz HD "Sydney" iz Punchbowla 

I ove godine svečano je 12. svibnja obilježen Majčin dan u hrvatskoj zajednici sydneyjske metropole. Održane su i dvije proslave. Jedna u dvorani Hrvatskog katoličkog centra u Blacktownu u organizaciji Hrvatske folklorne grupe "Domovina", a druga u društvenim prostorijama AHKD "Braća Radić" koju je organizirala njihova folklorna grupa. Specijalni gost bila je HFG "Mladi Frankopani" iz HD "Sydney" iz Punchbowla.
U prepunoj dvorani HKC Blacktown gostima su se predstavili fokloraši "Domovine" koji su izveli kraći program a majkama uručili cvijeće u znak zahvalnosti. Tijekom večeri goste su zabavljali članovi glazbenog sastava "Dobre strune". Veselje je bilo na vrhuncu u trenutku izbora najmladje i najstarije majke. Najmlađa majka bila je Suzana Maraković (25 ), a najstarija Katarina Jurašinović (76 ).
U dvorani AHKD "Braća Radić" također je bilo živo i veselo, a u centru pažnje bile su majke koje su primile cvjetne darove. U goste radićevcima došli su i članovi HFG "Mladi Frankopani" koji su, uz domaćine, izveli svoj prigodni program posvećen majkama. Predsjednik društva Stjepan Naraj čestitao je svim majkama njihov dan, a veselje se nastavilo uz glazbeni sastav "Akcija".

Tekst: Franjo Harmat

 

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.