Godišnji sastanak Središnjeg odbora HSK u Matici

Sudionici sastanka sudjelovali su i na komemoraciji na Bleiburgu, a skup je završio radnim dijelom, tiskovnom konferencijom i polaganjem vijenca na grob prvog predsjednika Republike Hrvatske

Godišnji sastanak Središnjeg odbora Hrvatskog svjetskog kongresa održan je u Zagrebu od 11. do 13. svibnja u Hrvatskoj matici iseljenika. Glavni cilj sastanka bila je analiza dosadašnjega rada, kao i utvrđivanje ciljeva koji se žele postići u budućnosti.
Sastanak je otvoren izvještajem glavnoga predsjednika Vinka Sablje, kao i izvještajem glavnoga tajnika Igora Lackovića. Na sastanku su također sudjelovali i predstavnici Nacionalnih kongresa zemalja iz Europe i svijeta koje su uključene u rad HSK – a, te svojim osvrtima na rad hrvatskih udruga i organizacija izvan Hrvatske doprinijeli formiranju ciljeva koji su bitni za daljnje djelovanje HSK – a.
Bitan događaj koji se odvio u nazočnosti velikog broja uglednika iz Hrvatske, BiH te hrvatskih iseljenika bilo je svečano otvorenje Ureda HSK -a u Zagrebu, što ujedno simbolizira novi zaokret u radu HSK -a. Otvorenje ureda zasigurno će doprinijeti širenju novih aktivnosti te organizaciji i poticanju novih projekata.
Sudionici sastanka Središnjeg odbora HSK-a 12. svibnja sudjelovali su i na komemoraciji na Bleiburgu, gdje je vijenac položila delegacija na čelu s predsjednikom Vinkom Sabljom. Godišnji sastanak Središnjeg odbora HSK – a završio je 13. svibnja radnim dijelom, tiskovnom konferencijom i polaganjem vijenca na grob prvog predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana.
Sastankom su definirani novi ciljevi, predloženi zajednički projekti i druge sastavnice koje su vrlo bitne za daljnje suradnje i djelovanje Hrvatskoga svjetskog kongresa.
(moja-domovina.net)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.