Otvoren ured Hrvatskog svjetskog kongresa

Prostorije u Ulici Fra Grge Martića blagoslovio je fra Miljenko Mića Stojić iz Mostara a prigodnim govorom nazočnima se obratio predsjednik HSK Vinko Sabljo

U nazočnosti velikog broja uglednika iz Hrvatske, BiH te hrvatskih iseljenika koji su doputovali s različitih strana svijeta, u Zagrebu je 11. svibnja svečano otvoren ured Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK). Prostorije u Ulici Fra Grge Martića, na broju 14 C, blagoslovio je fra Miljenko Mića Stojić iz Mostara a prigodnim govorom nazočnima se obratio predsjednik HSK Vinko Sabljo.
Sabljo je na otvaranju ureda posebice zahvalio zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, kojeg je na svečanosti predstavljala njegova zamjenica Olivera Majić, te istaknuo kako se nada kako će novootvoreni ured biti mjesto susreta i okupljanja Hrvata iz domovine i svijeta.
Na otvorenju u Martićevoj ulicu bio je saborski zastupnik i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku dr. Miro Kovač, saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskog svjetskog sabora BiH dr. Božo Ljubić, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjednik Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić te Ivana Perkušić, izaslanica premijera Andreja Plenkovića i zamjenica državnog tajnika Zvonka Milasa iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.
(Fenix Magazin)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.