Hrvatski filmovi na 46. FEST-u

Komedija 'Comic Sans' redatelja Nevija Marasovića uvrštena je u međunarodni natjecateljski program festivala, a film 8. ožujka kreće u redovitu kinodistrubuciju u Hrvatskoj

Komedija 'Comic Sans' redatelja Nevija Marasovića uvrštena je u međunarodni natjecateljski program Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu – FEST čije će se 46. izdanje održati od 23. veljače do 4. ožujka 2018. Bit će to ujedno i svjetska premijera filma koji 8. ožujka kreće u redovitu kinodistrubuciju u Hrvatskoj. Osim toga, na istom će se festivalu prikazati i 'Agape' Branka Schmidta, 'Egzorcizam' Dalibora Matanića, 'Fuck Off I Love You' Anđela Jurkasa i 'Žaba' Elmira Jukića.
U glavnom natjecateljskom programu koji je međunarodnog karaktera prikazat će se 16 ostvarenja (iz 12 zemalja), među kojima i dva hrvatska naslova. Riječ je o Comic Sansu redatelja Nevija Marasovića i dugometražnom igranom filmu Agape Branka Schmidta. Podsjetimo, prošle godine glavnu nagradu FEST-a odnio je Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić, a filmove 46. FEST-a ocjenjivat će žiri u sastavu: Milčo Mančevski, redatelj, predsjednik žirija (Makedonija, SAD), Mila Turajlić, glumica (Srbija), Jovan Jovanović, redatelj (Srbija), Gordan Kičić, glumac (Srbija) i Elma Tataragić, festivalska selektorica (BiH).
Egzorcizam Dalibora Matanića prikazuje se u sklopu nenatjecateljskog programa pod nazivom 'Specijalne projekcije'. Ovaj psihološki horror nedavno je osvojio Grand Prix za najbolji film na međunarodnom filmskom festivalu fantastike u Braziliji što je bio prvi međunarodni festival na kojem je Matanićev film sudjelovao i prva nagrada koju je osvojio. U ostalim nenatjecateljskim sekcijama FEST-a prikazat će se još dva domaća naslova: Fuck Off I Love You Anđela Jurkasa i manjinska hrvatska koprodukcija Žaba Elmira Jukića (hrvatski koproducent je Propeler Film). (HAVC)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.