Predstavljanje zbornika radova s Koljnofskih književnih susreta

Zbornik sadrži šezdeset radova osamnaest autora i odraz je susreta književnika iz Hrvatske s onima iz Gradišća koji se od 2009. održavaju u Koljnofu

U četvrtak, 22. veljače u dvorani Hrvatske matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3 u Zagrebu, s početkom u 12 sati predstavit će se zbornik radova „Svi naši književni susreti I“. Radovi u zborniku inspirirani su književnim susretima u Koljnofu, koji je uredio Franjo Pajrić a izdale Čakavska katedra Šopron, Matica hrvatska Šopron te Udruge Hrvati i EMC GRAH „KUME“.
Zbornik će predstaviti a href="http://dhk.hr/lanovi-drustva/detaljnije/duro-vidmarovic,%20Nenad%20Piskač%20http://dhk.hr/clanovi-drustva/detaljnije/nenad-piskac"""Đuro Vidmarović i urednik Franjo Pajrić.

Zbornik je odraz susreta književnika iz Hrvatske s onima iz Gradišća koji se od 2009. održavaju u mađarskom dijelu Gradišća, u Koljnofu.
U zborniku je zastupljeno osamnaest autora (Timea Horvat, Enerika Bijač, Božica Brkan, Ana Šoretić, Doroteja Zeichman rođena Lipković, Đuro Vidmarović, Igor Šipić, Tomislav Marijan Bilosnić, Marko Grgur, Jurica Čenar, Nenad Piskač, Josip Palada, Herbert Gassner, Božidar Glavina, Darko Pero Pernjak, dr. Šandor Horvat i Nikša Krpetić) i njihovih šezdeset radova.
Radovi svjedoče o raznolikosti zanimanja sudionika susreta u Koljnofu pa se kreću od kraćih proznih dijela, pjesništva do rasprava o povijesti, povijesti književnosti i etnologiji. Ovaj zbornik samo dijelom daje uvid u sve ono što se događa na književnim susretima u Koljnofu pa izdavači najavljuju i nova izdanja zbornika.

Tekst: Marin Knezović


Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.