Spomen-ploča Draženu Petroviću u HOŠIG-u

Svečanosti su nazočili majka i brat Dražena Petrovića, Biserka i Aco Petrović, koji su u društvu veleposlanika Mladena Andrlića otkrili spomen - ploču na pročelju škole

Dan 15. siječnja 2018. godine zlatnim se slovima upisuje u povijest budimpeštanskog Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i đačkoga doma. Naime, toga dana otkrivena je spomen-ploča i imenovana sportska dvorana po slavnome hrvatskom košarkašu Draženu Petroviću, kazuje ravnateljica HOŠIG-a Ana Gojtan.
Plesačice skupine Tamburica izvele su plesnu koreografiju Andreje Balint, potom su ritmički ples zaplesale djevojke Kamila Sabados, Ksenia Arsenjeva i Mira Menjhart. U sklopu svečanoga programa na scenu je postavljen i igrokaz Draženu Petroviću u čast, u kojem su glumili: Danica Romac, Tena Šindik, Lovro Čelan, Edvin Čočaj, Zétény Sziva i Milan Plóderer. Zastavu Cibone, s budimpeštanske utakmice 1986. godine, s potpisom Dražena Petrovića, školi je darovao Mijo Karagić.
Svečanosti su nazočili majka i brat Dražena Petrovića, Biserka i Aco Petrović, koji su u društvu veleposlanika Mladena Andrlića otkrili spomen - ploču na pročelju škole.
(Kristina Goher / Hrvatski glasnik / MCC)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.