Čakovečki video Ashley Colburn

Dobitnica prestižne nagrade Emmy za najbolji dokumentarni turistički film. Colburn, koja za sebe kaže da je najveća obožavateljica Hrvatske, promotivni video snimila je tijekom atraktivnih ljetnih događanja u gradu

Najljepši poklon za kraj godine svim građanima Čakovca pružila je svjetski poznata blogerica Ashley Colburn, dobitnica prestižne nagrade Emmy za najbolji dokumentarni turistički film. Colburn, koja za sebe kaže da je najveća obožavateljica Hrvatske, promotivni video snimila je tijekom atraktivnih ljetnih događanja u gradu.
Na samom početku videa Colburn naglašava da je Čakovec idealno utočište za bijeg od užurbane gradske vreve, koje obiluje divnim parkovima, stazama za bicikliranje i opuštajućom prirodom. Gledatelji tako mogu uživati u kadrovima Starog grada Zrinskih i njegove bogate povijesti, živopisnim lokalnim vinarijama s izvrsnim vinima i tradicionalnim međimurskim suvenirima. U posebnom fokusu je uspješna čakovečka manifestacija Porcijunkulovo, koja je svojim šarenim kišobranima, bogatom gastronomskom i kulturološkom ponudom te brojnim izvođačima ovo ljeto privukla više od 300 000 posjetitelja.
Ashley Colburn gledatelje vodi i kroz druge gradske festivale koji zadovoljavaju i najrazličitije ukuse. „Ukratko, ovo je uistinu najljepši poklon svim građanima Čakovca i dokaz da itekako možemo biti ponosni na svoj grad. Činjenica da je svjetski poznata blogerica odabrala upravo Čakovec, kao jedini grad uz Zagreb sa sjevernog područja Hrvatske, puno nam znači. Vjerujem da je ovo dodatan poticaj i Hrvatskoj turističkoj zajednici da prepozna veliki potencijal grada Čakovca i sjevera Hrvatske.“, izjavio je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač. Za Ashley Colburn Čakovec je grad koji se nikako ne smije propustiti. „Čakovec je skriveni biser sjevera Hrvatske“, zaključila je Ashley Colburn na kraju videa. (www.vecernji.hr</a>) <br /><br />"

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.