Književno druženje u Mainzu

Ove godine - na njemačkom jeziku - u izdanju izdavačke kuće Dittrich Verlag autorici izlaze dva romana, Grijesi te novi roman Glas

Književno poslijepodne s novinarkom i književnicom Marijanom Dokozom održat će se u Grand Casinu u Badenu, 21. siječnja s početkom u 16.00 sati.
Marijana Dokoza novinarka je i književnica rođena 1978. godine u Zadru. Autorica je dvije zbirke poezije ( Sjene prošlosti, Dvorac tajni (Matica Hrvatska) i tri romana (Izgubljeni u ljudskim mislima (Matica Hrvatska), Naranyjin plač (Ljevak) i Grijesi (Večernji list)). Roman Grijesi bio je nominiran i za književnu nagradu Kiklop, u listopadu 2017. godine.
Do lipnja ove godine - na njemačkom jeziku - u izdanju izdavačke kuće Dittrich Verlag autorici izlaze dva romana, Grijesi te novi roman Glas.
Kao književnica je uvrštena u antologiju 90 suvremenih pisaca zadarskoga književnoga kruga (Kroz moje oko, autor Marko Vasilj).

Marijana Dokoza urednica je hrvatsko-njemačkog mjesečnika Fenix Magazin i novinarka Večernjeg lista.
Godine 2017. bila je dobitnica nagrade Utjecajne hrvatske žene u kategoriji Vodstvo i inovacija koju dodjeljuje Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu. Iste je godine uvrštena među 25 uspješnih žena migrantskog podrijetla koje žive u Mainzu.
(https://moja-domovina.net/)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.