Dječjoj knjižnici u Raasdorfu darovane hrvatske knjige

Domagoj Marić iz Veleposlanstva RH u Beču je predao donaciju od 70 knjiga na hrvatskom jeziku u izdanju 32 hrvatske nakladničke kuće

Domagoj Marić iz Veleposlanstva RH u Beču je 5. siječnja djelatnicima Dječje knjižnice u Raasdorfu u Donjoj Austriji predao donaciju od 70 knjiga na hrvatskom jeziku.
Donaciju knjiga je pripremilo Ministarstvo kulture RH na upit suradnika Dječje knjižnice Ive Baotića, koji je ukazao na činjenicu da u Raasdorfu živi brojna hrvatska zajednica, i to kako tamošnja dječja knjižnica ne raspolaže naslovima na hrvatskom jeziku. Knjige je primila voditeljica knjižnice Beate Rauchberger, koja je naglasila kako će nova zbirka knjiga kao značajno obogaćenje privući hrvatsku djecu, koja će od sada redovitije posjećivati knjižnicu.
Dječja knjižnica u Raasdorfu postoji od 2011. godine a broji oko 2.800 naslova. Uz knjige na njemačkom, knjižnica sadrži i naslove na engleskom jeziku.
Brojna hrvatska zajednica u Raasdorfu uglavnom se okuplja na nedjeljnoj misi na hrvatskom jeziku, koju predvodi don Željko Baković iz HKM Beča.
Donaciju je za Dječju knjižnicu u Raasdorfu priredila Dubravka Đurić Nemec, glavna savjetnica ministrice kulture, sastoji se od 70 naslova za dječju i adolescentsku dob u izdanju 32 hrvatske nakladničke kuće.
(at.mfa.hr</a>)"

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.