Počeli Dani biskupa Ivana Antunovića

„Razgovor" će ove godine biti posvećen aktualnoj problematici iseljavanja i života u iseljeništvu. Prigodna predavanja u pastoralnom centru „Augustinianum" održat će mons. Stjepan Beretić i dr. Tomislav Markić

U sklopu manifestacije „Dani biskupa Ivana Antunovića" koje organizira Katoličko društvo „Ivan Antunović" iz Subotice, 7. siječnja u subotičkoj katedrali-bazilici Sv. Terezije slavljena je misa za biskupa Ivana Antunovića, o 130. obljetnici njegove smrti. Misu je predvodio vlč. dr. Ivica Ivanković Radak, predsjednik Katoličkoga društva „Ivan Antunović" u zajedništvu s još devetoricom svećenika.
Na misi je pjevao katedralni zbor „Albe Vidaković" pod ravnanjem Miroslava Stantića i uz orguljsku pratnju mr. Kornelija Vizina. Uz članove Društva, na misi je sudjelovao i veći broj vjernika.
Dani biskupa Ivana Antunovića nastavljaju se u petak, kada će u biti održan tradicionalni „Razgovor" Društva Ivan Antunović, koji će ove godine biti posvećen aktualnoj problematici iseljavanja i života u iseljeništvu. Prigodna predavanja u pastoralnom centru „Augustinianum" održat će mons. Stjepan Beretić, katedralni župnik, i dr. Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.
(IKA)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.